112 eieren van de bedreigde groene zeeschildpadden op Koh Surin gevonden 

PHANG NGA:- Parkwachters van het Koh Surin National Park in de zuidelijke provincie Phang Nga hebben laten weten een nest met 112 eieren van een bedreigde groene zeeschildpad te hebben gevonden.

Omdat het nest zich in een potentieel overstromingsgebied bevond en de eieren het risico liepen te worden opgegeten door dieren, besloten parkwachters de eieren te verplaatsen naar een veilige plek op Koh Surin Tai.

Van de 112 eieren die werden gevonden, waren er 106 intact en waren er 6 gebroken.  De groene schildpad is een bedreigde diersoort, waarvan wordt geschat dat slechts één op de 1.000 zeeschildpadden de volwassen leeftijd zal bereiken, dus het is belangrijk om de veiligheid van schildpaddeneieren te waarborgen.

Een voordeel van de impact van de Covid19 pandemie op het toerisme in Thailand is dat, zonder de toeristen, veel soorten zeeschildpadden zijn teruggekeerd naar de wateren van Thailand.

Nu het land weer opengaat voor toerisme, zijn de Thaise autoriteiten bezig om erachter te komen hoe de herstelde wateren van Thailand kunnen worden beschermd tegen schade en vervuiling, zodat zeeschildpadden en ander zeeleven kunnen blijven floreren in een veilige en schone omgeving.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ประชาสัมพันธ์ กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!