Jonge vrouw geeft de familie van vriend in Chiang Mai de schuld van haar mobiele telefoonfraude

CHIANG MAI:- Een 19-jarige vrouw heeft zichzelf aangegeven bij politie van Chiang Mai in verband met fraude met de verkoop van mobiele telefoons, en heeft haar excuses aan de familie van een jongen aangeboden die vermoedelijk aan een beroerte is overleden nadat hij erachter kwam dat hij was bedrogen.

De vrouw beschuldigde haar vriend ook van het brein achter de fraude. Khun Piyada Thongkhampan, de verdachte, heeft zichzelf dinsdag op het provinciale station van Chiang Mai aangegeven bij de politie.  De politie geloofde dat Piyada ongeveer 500 mensen, voornamelijk studenten, bedroog door niet-bestaande telefoons online te verkopen.

Haar zaak trok de nationale aandacht toen bleek dat één van haar slachtoffers een 14-jarige jongen was die stierf aan een hemorragische beroerte nadat hij hoorde dat hij was bedonderd 

Gisteren werd Khun Piyada, die werd vastgehouden op het politiebureau van Na Whai in het district Chiang Dao, naar het jeugdobservatie- en beschermingscentrum van Chiang Mai gebracht, waar ze zal worden vastgehouden nadat de rechtbank verdere detentie heeft goedgekeurd.

De politie liet inmiddels weten dat haar advocaat een borgtochtverzoek bij de rechtbank had ingediend nadat de politie haar borgtocht eerder had geweigerd.

Khun Piyada wordt nu beschuldigd van fraude, het overtreden van de computerwet en het witwassen van geld.

“Het spijt me dat de familie van mijn vriend mijn identiteit heeft gebruikt om veel slachtoffers te misleiden om niet-bestaande telefoons te kopen.

“Ik sta erop dat ik niet betrokken ben geweest bij de fraude.  De familie van mijn vriend gaf mij de schuld’, zo vertelde Khun Piyada gisteren aan een groep verslaggevers terwijl ze naar de jeugdgevangenis werd gebracht.

Ondertussen nam de recherche van het bureau speciaal onderzoek naar cybercriminaliteit, het CCIB, vier iPhones waarvan één van Piyada zelf, alsmede 700.000 baht cash in haar huis in Chiang Mai in beslag als bewijsvoering 

Haar vader, Khun Inrain claimde echter dat de 700.000 baht contanten die de politie van CCIB ontdekte, niet de opbrengst van fraude waren, maar in feite geld was dat haar familie verzameld had om hun dochter op borgtocht vrij te laten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Chiangmaione.com 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!