Thais echtpaar dankt hun leven aan de overleden Phra Luang Phu Thuad nadat hun pick-up truck van het viaduct de diepte instortte

SAMUT PRAKAN:- Een Thais echtpaar kwam er met lichte verwondingen vanaf toen hun pick-uptruck geladen met lamyai-fruit vanaf een viaduct in het hoofddistrict de diepte instortte.

Het ongeval vond gisteren plaats rond 11.30 uur op een verhoogd gedeelte van de Kanchanpisek-snelweg nabij het Erawan-museum in Tambon Bang Duan, zei Kolonel Charnwit Srianuwatphong, commissaris op het politiebureau in het hoofddistrict van Samut Prakan

Politie en reddingswerkers vonden een gekantelde Toyota-pick-up met Chanthaburi-nummerplaten op de weg onder de snelweg.  Overal op de weg lagen manden met lamyaifruit.

De bestuurder en zijn vrouw  liepen slechts lichte verwondingen op, hoewel het voertuig meer dan 10 meter beneden op de weg eronder terecht kwam.

De bestuurder werd later geïdentificeerd als Khun Somchai Traiprom, 32, en zijn vrouw Renu Chumjangreed, 42.

Khun Somchai vertelde tegen de politie dat hij de pick-up bestuurde die was geladen met lamyai-fruit uit Chanthaburi voor levering in Nakhon Si Thammarat.  Bij aankomst in de buurt van de plaats van het ongeval, waar het verkeer vaststond, vroeg hij via gps op zijn mobiele telefoon om een ​​andere route.

De gps leidde hem naar een alternatieve route, zei hij, waardoor hij een scherpe bocht moest nemen.  Vervolgens verloor hij de controle over het voertuig, knalde tegen de muur van de slagboom en stortte van de pardoes van de snelweg af.

Hij geloofde dat hij en zijn vrouw het overleefden omdat Luang Pu Thuad hen beschermde, zei hij.  Luang Phu Thuad was een legendarische en zeer gerespecteerde monnik in het zuiden die meer dan 300 jaar geleden stierf.

Khun Somchai zei dat hij een klein beeldje van de overleden monnik op het dashboard van zijn pick-up had staan.  Zijn vrouw had ook een amulet van de vereerde monnik.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sutthiwit Chayutworakan
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thais echtpaar dankt hun leven aan de overleden Phra Luang Phu Thuad nadat hun pick-up truck van het viaduct de diepte instortte”

 1. 3 ton op de achteras volgeladen met kisten fruit
  3 meter hoog
  Dat gaat niet goed in een bocht vooral niet met hoge snelheid
  Die vracht is de airbag geweest die de val heeft opgevangen
  Dat is hun geluk
  Dus volgende keer weer propvol en volgas
  Want ze hebben toch een beschermer aan boord 555

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!