In Bangkok zijn vanaf vandaag de alcohol beperkingen verder versoepeld

BANGKOK:- Vanaf vandaag, dinsdag 16 november,  zal de Bangkok Metropolitan Administration de beperkingen op de verkoop van alcohol verder versoepelen, aangezien meer restaurants alcohol mogen verkopen.  Bars met de “Thai Stop Covid Plus”-certificering mogen vanaf vandaag net zoals bedrijven met SHA-certificering, hun gasten tot 21.00 uur voorzien van alcoholische dranken.  

Volgens een rapport van de Bangkok Post zijn de versoepelde maatregelen van toepassing tot 30 november, wanneer functionarissen indien nodig hun impact op de besmettingspercentages van Covid-19 zullen evalueren.

Volgens Khun Suwanchai Wattanayingcharoenchai van het ministerie van Volksgezondheid is de Thai Stop Covid Plus-certificering ingevoerd om bedrijven te helpen heropenen met adequate gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.  Dit omvat adequate ventilatie en regelmatig testen van personeel met antigeentestkits.  Tafels en stoelen moeten na elk gebruik worden schoongemaakt, gemeenschappelijke contactpunten en toiletten moeten regelmatig worden gedesinfecteerd.

Volgens het Bangkok Post-rapport heeft khu. Thaniwan Kulmongkol van de Thai Restaurant Association de versoepeling van de beperkingen verwelkomd en er bij restaurants op aangedrongen zich te houden aan maatregelen ter preventie van ziekten.  Ze vindt echter dat de versoepeling van de beperkingen niet ver genoeg gaat en heeft de regering gevraagd om de verkoop van alcohol tot 23.00 uur toe te staan.  Thaniwan zegt dat meer dan 30.000 restaurants nu Thai Stop Covid Plus-certificering hebben, eraan toevoegend dat het aantal besmettingen niet is toegenomen na de recente versoepeling van de beperkingen door de hoofdstad.

Voorlopig mogen restaurants met de juiste certificering in Bangkok, Phuket, Phang Nga en Krabi tot 21.00 uur alcohol verkopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!