Demonstratieleidster Rung in Thailand aangeklaagd

BANGKOK:- Khun Rung (23) is de leider van een bekende Thaise democratiebeweging. Ze maakt zich sterk voor gelijkheid, de vrijheid van meningsuiting en hervorming van de Thaise monarchie. Dat ligt gevoelig. Rung kan een levenslange gevangenisstraf krijgen voor haar activisme.

Roep de autoriteiten van Thailand op alle aanklachten tegen Rung te laten vallen.

In 2020 nam de studente Rung deel aan protesten voor maatschappelijke en politieke verandering. Ze sprak een menigte van duizenden mensen toe. Rung kreeg er nationale bekendheid door. 

De autoriteiten vinden haar een onruststoker. In maart 2021 werd Rung 60 dagen lang opgesloten vanwege haar activiteiten. Ze ging 38 dagen in hongerstaking en werd vrijgelaten. Er lopen tientallen aanklachten tegen haar.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Demonstratieleidster Rung in Thailand aangeklaagd”

  1. Ik geloof toch nog steeds in vrijheid van meningsuiting. Coole Chick! Heb waarderin voor….Aanklagen? Voor het vrije woord. Doeffnormaaljoh…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!