Hoop voor olifanten in Chiang Mai die honger lijden tijdens pandemie

CHIANG MAI:- De olifanten van Chiang Mai kregen donderdag een verheugende tijding, nadat ze maandenlang honger hadden geleden vanwege een gebrek aan toeristeninkomsten tijdens de pandemie.

Een Provinciale Administratieve Organisatie heeft samen met de Dieren- en Landbouwdivisie en de Thai Elephant Alliance Association het project met de titel “Napier Grass Plantation to Help Elephants in Chiang Mai Province” gelanceerd.

Het project zal de lasten verlichten voor eigenaren die de kosten hebben gedragen van het voeren van ongeveer 900 olifanten gedurende meer dan 15 maanden sinds het begin van de Covid-19-pandemie.  

Elke olifant heeft 150-300 kilo voedsel per dag nodig tegen een kostprijs van 300-500 baht.  Het gebrek aan inkomsten uit toeristische bezoeken tijdens de pandemie betekent dat olifanten worden geconfronteerd met voedseltekorten en moeilijke tijden.

In het kader van de projectovereenkomst zal de provinciale administratieve organisatie van Chiang Mai de komende twee jaar 93 rai land reserveren voor de teelt van Napier-gras om een ​​duurzame voedselbron voor olifanten in de provincie te bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!