Hoofdstad Bangkok zet voor 100.000 patiënten die in thuisisolatie zitten, vrijwillige motorrijders in

BANGKOK:- Het Department of Disease Control (DDC) heeft zgn. “Super Riders” in Bangkok ingezet om medische noodvoorraden bij Covid19-patiënten die in thuisisolatie zitten af te leveren.

De vrijwillige motorrijders hebben paracetamol, groene chiretta (Fah Talai Jone), thermometers, vingertopoximeters, alcoholontsmettingsmiddel en gezichtsmaskers bij zich, zo verklaarde de directeur van het DDC, Dr. Dr. Opas Karnkawinpong.  Ze hebben al leveringen gedaan aan meer dan 100 patiënten, voegde hij eraan toe.

Het DDC en het stadhuis hebben gezamenlijk meer dan een dozijn speciale teams ingezet om de meest kwetsbare inwoners van de stad te beschermen.  De uitgebreide COVID19 responsteams testen dagelijks 1.000 mensen, vaccineren risicogroepen zoals bedlegerige patiënten en evalueren en promoten Covid19 veiligheidsmaatregelen in risicovolle gebieden zoals bouwplaatsen, markten en gemeenschappen.

Mensen die denken dat ze mogelijk Covid19 hebben opgelopen, kunnen de hotline van het Department of Disease Control contacten door naar het nummer 1422 te bellen.

Het DDC wil dat de Covid19 patiënten en nauwe contacten zo snel mogelijk in het behandelingssysteem komen om nieuwe gevallen en dodelijke slachtoffers te verminderen.  Tot nu toe zijn bijna 100.000 patiënten in Bangkok in thuisisolatie geplaatst, aangezien de hoofdstad vrijdag nog eens 4.713 gevallen heeft geregistreerd.

Er zijn drie antigeenteststations in het Thupatemi-stadion, het Rajamangala National Stadium en de Royal Thai Army Club aan de Vibhavadi Rangsit Road in Phaya Thai gelanceerd, die  de capaciteit hebben om 4.000 mensen per dag te testen.

Degenen die positief testten, krijgen een RT-PCR-test van een mobiele eenheid voor bioveiligheid om de infectie te bevestigen.  Mobiele thoraxfoto’s zijn ook verkrijgbaar bij de Royal Thai Army Club.  Patiënten krijgen een thuis-, gemeenschaps- of ziekenhuisbehandeling toegewezen op basis van hun symptomenniveau.

Dr. Opas zei dat patiënten zonder of milde symptomen kunnen worden geregistreerd voor 14 dagen thuisbehandeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!