Drugs gevonden in het kussen van een Thaise monnik op luchthaven Suvarnabhumi

SAMUT PRAKAN:- Eerder deze werd er Crystal methamfetamine en tal van opioïde pleisters in de bagage van een monnik aangetroffen die van plan was naar Australië te reizen.

De Crystal Methamfetamine (ice) werd gevonden in het kussen van een monnik.  Het drugskussen en de andere drugs werden door de douane van internationale luchthaven Suvarnabhumi ontdekt.

De drugs werden gevonden in 2 pakjes en bevatten 490 gram Crystal Methamfetamine, gevonden in een oranje monnikskussen ingebed in religieuze parafernalia.

De andere verpakking bevatte 845 gram opioïde pleisters, beide pakketten waren uit Bangkok afkomstig.

De secretaris-generaal van de ONCB (Thai Office of Narcotics Control Board) khun Wichai Chaimongkhon vertelde dat ze nog nooit eerder drugs gevonden haren die 

in religieuze voorwerpen verborgen waren. Hij voegt eraan toe dat zijn kantoor de Australische autoriteiten zal informeren in een poging de mensen op te sporen die de pakketten hebben verzonden.

Khun Wichai zegt dat de pakketten die aan Australië, zijn buurlanden Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Korea zijn geadresseerd, zeer zorgvuldig zijn onderzocht, aangezien dit veelvoorkomende bestemmingen zijn voor drugs die vanuit Thailand worden verzonden.

Twee maanden eerder waren er drugs verstopt in notitieboekjes.  Een paar dagen eerder waren er drugs gevonden in een pakket dat bestemd was voor Australië.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiang Rai Times
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!