Hoogbejaard echtpaar in Thailand kreeg na een halfjaar bevestigd dat hun zoon in het Gaza conflict omgekomen was

NONG KHAI:- De familie van een Thaise arbeider die tijdens het conflict in Gaza werd gegijzeld, zijn ten einde raad door het tragische nieuws van zijn dood, hoewel ze zich mentaal hadden voorbereid. Ze hopen nog steeds op de vrijlating van andere arbeiders die nog steeds gevangen worden gehouden terwijl ze allemaal de armoede ontvluchtten om in het buitenland te gaan werken op zoek naar een beter leven.

Hun 33-jarige zoon, Khun Sutthisak Rintalak was één van de arbeiders uit Nong Khai die in Israël in de landbouw wilden werken. Hij werd op 7 oktober 2023 gegijzeld en zijn familie werd onlangs op 16 mei 2024 op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Een verslaggever van een lokale krant bezocht zijn bejaarde ouders, het echtpaar Rintalak, ze zijn begrijpelijkerwijze helemaal van slag 

Het dorpshoofd van Ban Non Samran, bracht dorpelingen mee om het helpen huis schoon te maken en voor te bereiden op de begrafenis van Sutthisak. Te midden van het verdriet barstten familieleden in tranen uit terwijl ze naar zijn foto’s keken.

De 73-jarige vader vertelde dat hun zoon in augustus 2017, samen met vrienden uit hetzelfde dorp, een aanvraag ingediend voor werk in de landbouw in Israël. Hij werkte onafgebroken totdat het conflict in Gaza uitbrak, waarbij hij en andere Thaise arbeiders werden gegijzeld.

Nadat ze het nieuws hadden gehoord, baden de ouders voor de veiligheid van hun zoon, maar vreesden ze ook dat hij misschien al overleden was. 

Ze bleven contact opnemen met de autoriteiten voor nieuws. Vorige week brachten de Thaise autoriteiten het gevreesde nieuws en bevestigde dat hun zoon overleden was.

De familie van Sutthisak wacht nu af om te zien of zijn lichaam of as zal worden teruggegeven aan de familie. Ze bereiden zich voor op de begrafenis. Als noch zijn lichaam, noch zijn as worden teruggegeven, zullen ze monniken uitnodigen om een ​​verdiensteceremonie te houden met zijn foto.

Khun Sommai Thiamkan, een arbeidsfunctionaris in Nong Khai, verklaarde dat de overledene in eerste instantie een uitkering zou ontvangen, waaronder 50.000 baht als compensatie voor Thaise arbeiders die getroffen waren door de rellen in Israël, 31.108,26 baht uit het ouderdomspensioen van het Sociale Zekerheidsfonds en 40.000 baht van het Werkgelegenheidsbijstandsfonds voor Thaise werknemers in het buitenland, ministerie van Arbeid.

Deze kleine pleister op deze tragische wond maakt natuurlijk niets goed, maar geeft de ouders van Sutthisak wel een beetje armslag om voorlopig op een enigszins “normale” wijze te kunnen leven.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: khaosod.com

Eén gedachte over “Hoogbejaard echtpaar in Thailand kreeg na een halfjaar bevestigd dat hun zoon in het Gaza conflict omgekomen was”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!