Hoge gezondheidsfunctionaris waarschuwt voor nieuwe Covid19 uitbraken in Bangkok

BANGKOK:- Overvolle slaapzalen en appartementsgebouwen hebben geleid tot nieuwe Covid19 uit take in Bangkok, aangezien steeds meer niet-gevaccineerde inwoners het slachtoffer worden van het virus, zo waarschuwde een hoge functionaris de volksgezondheid gisteren tijdens een persconferentie 

Dr. Suthat Chottanapund, directeur van het Stedelijk Instituut voor Ziektepreventie en -bestrijding, vertelde dat er een aanzienlijke toename van nieuwe infecties in slaapzalen en woongebouwen, zoals de politieflats, is geconstateerd.

“De nbewoners moeten risicovolle gebieden vermijden en de veiligheidsmaatregelen strikt volgen”, zo vertelde khun Suthat, wiens instantie deel uitmaakt van het Department of Disease Control van het ministerie van Volksgezondheid.

Op 12 januari registreerde de stad 939 nieuwe gevallen met drie dodelijke slachtoffers en meer dan 300 patiënten die werden behandeld, zei hij. Hij voegde eraan toe dat meer dan 60 procent van de mensen die kwamen te overlijden niet of niet volledig waren gevaccineerd.

Samen met drukke woongebouwen, vormen uitgaansgelegenheden die als restaurants werken, ook infectierisico’s als gevolg van slechte ventilatie, zei Dr Suthat.

De functionaris zei dat Bangkok veldhospitalen heeft voorbereid op een nieuwe golf van Covid19 infecties.  Hij adviseerde degenen die positief testen om zo snel mogelijk 1330 te bellen voor registratie en behandeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!