Nu het varkensvlees in Thailand onbetaalbaar is geworden, belandt er véél krokodillen vlees aan het spit

THAILAND:- Het zou maar zo kunnen dat in Thailand het krokodillen vlees het varkensvlees gaat vervangen, dit terwijl de varkensvleesprijzen in het hele land stijgen, zijn velen overgestapt op het eten van krokodil als alternatieve vleesbron.

De snel stijgende prijs van het varkensvlees is het gevolg van de controversiële verspreiding van de Afrikaanse varkenspest die heeft geleid tot varkenstekorten en daarmee ook tot varkensvleestekorten.  Nu varkensvlees prijs de pan uitvliegt, wenden de mensen zich tot alternatieve bronnen van vlees en eiwit. 

Een krokodillenboer bood op facebook zijn krokodillenvlees aan voor 70 baht per kilo, binnen de kortste keren kreeg de man bijna 2.000 reacties en meer dan 4.000 likes.

Nu de prijs van varkens hoog is gestegen tot meer dan 200 baht per kilogram, beginnen mensen uit te kijken naar een vleesvervanger en dat is in Thailand….met stip ….krokodillenvlees.

Hoewel het vlees vaak wordt beschouwd als een ietwat exotisch vlees, zijn krokodillenvleessticks vaak te vinden op grills van voedselmarkten, vooral in toeristische gebieden, waardoor het niet helemaal ongewoon is.  Velen zeggen dat het zelfs een vergelijkbare smaak heeft als kip.  En het is een relatief gezond vlees, mager en rijk aan eiwitten, waardoor het een voedzame en betaalbare optie is met de stijgende zeugensom.

Andere krokodillenkwekerijen in het hele land, waaronder een in de provincie Nakhon Pathom, in de provincie Bangkok, hebben aangegeven dat ze steeds meer belangstelling krijgen van klanten die op zoek zijn naar krokodillen als een goedkoper alternatief voor varkensvleesproducten.

De trend kan zich voortzetten als de varkensvleesprijzen hoog blijven of mogelijk zelfs nog hoger stijgen, waardoor consumenten moeten zeggen: “geef mij portie maar aan fikkie”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: xinhuanet.com 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!