Hete koffie van Thai Airways zorgt tijdens de vlucht voor pijnlijke vliegervaring bij een passagier 

CHIANG MAI:- Een passagier aan boord van een vlucht van Thai Airways liep pijnlijke brandwonden op toen er per ongeluk hete koffie op hem werd gemorst. De man, die het incident op sociale media vertelde, merkte op dat de stewardess meerdere warme dranken tegelijk had ingeschonken en deze aan een medepassagier uitdeelde om aan hem te geven.

Terwijl hij in het midden zat, glipte er een kopje uit de greep van de medepassagier waardoor hete koffie op zijn lichaam en arm terechtkwam. Ondanks de intense hitte kreeg hij hulp van andere medepassagiers die hem naar het toilet brachten om het leed te verzachten.  

Na het incident zocht de passagier medische hulp aan boord, maar de stewardess leek niet voorbereid op de situatie. Men kon hem alleen maar adviseren om door te gaan met spoelen met koud water en hield de kraan voor hem ingedrukt totdat ze op de luchthaven van Chiang Mai aankwamen, meldde Sanook.

Bij het uitstappen informeerde de stewardess de passagier dat Thai Airways niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor het incident vanwege het ontbreken van camerabeelden. Zij stelden voor dat de passagier schadevergoeding zou eisen van de passagier naast hem. De passagier beëindigde zijn post en uitte zijn teleurstelling over de servicenormen, etiquette, spraak en elementaire eerste hulp van de luchtvaartmaatschappij, met de woorden: “Waar ligt de verantwoordelijkheid voor dit incident? Zodra ik uit het vliegtuig stap, is het alsof je klaar bent met je plicht. Ik ben erg teleurgesteld.”

Vandaag heeft Thai Airways op het incident gereageerd, waarbij het zijn diepe spijt betuigde en verzekerde dat het bedrijf niet onverschillig stond tegenover de gebeurtenis. Ze waren bezig met de coördinatie met de passagier om de details te begrijpen, waarbij ze zijn verwondingen en medische behandeling nauwlettend in de gaten hielden.

Thai Airways was bereid de medische kosten te dekken en bood de passagier een vergoeding aan. Bovendien onderzocht het bedrijf het incident volgens de bijbehorende procedures en informeerde het de passagier periodiek over de voortgang.

De luchtvaartmaatschappij beloofde haar dienstverlening te verbeteren door van het incident te leren en verontschuldigde zich voor het veroorzaakte ongemak. Ze waren vastbesloten om te voorkomen dat soortgelijke incidenten in de toekomst met andere passagiers zouden gebeuren.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!