Het wordt dit jaar een warmere zomer als in de voorgaande jaren in Thailand

THAILAND:- De temperatuur zal deze zomer gemiddeld 1 graad Celsius hoger zijn dan vorig jaar, aldus de directeur van het Thais meteorologisch instituut. Khun Chomparee Chompurat zei dat het warmste weer deze week in het noorden, in het Muang-district van Phetchabun werd gemeten, waar het op donderdag piekte op 41,5° Celsius. In de buurt van Bangkok in het district Khlong Luang in Pathum Thani, werd de hoogste temperatuur gemeten, namelijk  38,5° Celsius.

De hoogste temperatuur van 40 tot 43°C wordt verwacht in Sukhothai, Tak, Lampang en Mae Hong Son, terwijl in Bangkok en de omliggende provincies een piek van 38 tot 39°C wordt voorspeld, zo maakte khun Chomparee bekend. De zomer duurt tot half mei.

Thailand beleefde het heetste weer tussen 1951 en 2022 op de onderstaande data:

Khun Chomparee vertelde ook dat het koele seizoen dit jaar twee weken langer duurde dan normaal. Het eindigt normaal gesproken midden februari, maar het koele seizoen van dit jaar eindigde eerder deze maand, deels omdat koude kiekjes vanuit China naar het zuiden bleven trekken. 

Volgens de weersvoorspellingen van het departement voor de komende 24 uur zal een thermisch dieptepunt boven Thailand liggen, wat overdag warm weer en nevel zal veroorzaken, met waarschijnlijk zeer heet weer in bepaalde gebieden. 

Er zullen Zuidelijke en zuidwestenwinden over de lagere noordoostelijke, lagere centrale en oostelijke regio’s gaan heersen. Afzonderlijke onweersbuien en windvlagen blijven in het noordoosten en oosten. Zuidoostelijke en noordoostelijke winden waaien over de Golf van Thailand en de Andamanse Zee, met geïsoleerde onweersbuien in het zuiden. 

Van zondag tot woensdag zal een matig hogedruksysteem vanuit China zich uitstrekken tot de Zuid-Chinese Zee en het hogere noordoosten van Thailand, met zuidelijke en zuidoostelijke winden die heersen over de bovenste delen van het land waar in sommige gebieden zeer heet weer wordt verwacht.

Als gevolg hiervan wordt voorspeld dat zomerstormen, windvlagen en hagel eerst delen van het noordoosten zullen treffen voordat ze andere regio’s raken. 

Mensen in Boven-Thailand hebben het advies gekregen om uit te kijken voor ernstige omstandigheden en niet buiten te blijven, onder grote bomen of onbeveiligde reclameborden. Boeren moeten voorzorgsmaatregelen nemen om gewassen tegen schade te beschermen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!