Rechtbank Mukdahan vaardigt arrestatiebevel uit voor de oom van Nong Chompoo wegens betrokkenheid bij de dood van zijn nichtje

~JE MOET DE WAARHEID NIET VERWARREN MET DE MENING VAN DE MEERDERHEID~
(Het is niet omdat de meesten zeggen dat het waar is, dat het ook de waarheid is)

MUKDAHAN:- De provinciale rechtbank van Mukdahan heeft gisteren een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Chaipol Wipa, de oom van de 3-jarige Nong Chompoo, wegens betrokkenheid bij haar dood.

De peuter werd op 10 mei vorig jaar uit haar huis in een dorp in de buurt van Phu Phao Yon vermist, haar naakte lichaam werd op 14 mei gevonden in een bos ongeveer 2 kilometer verderop.

Slechts een maand na het incident werd Chaipol “Uncle Pol” Wipa, een hoofdverdachte in de gruwelijke moordzaak, de zaak kreeg snel grotere bekendheid nadat een persbureau de oom van de peuter afschilderde als een onbegrepen, onschuldige man.  Hij kreeg niet alleen steun van mensen in het hele land, maar kreeg ook vacatures uit de entertainmentindustrie aangeboden.

Het arrestatiebevel vermeldde drie aanklachten tegen Chaipol: het ontnemen van een minderjarige aan het gezag haar ouders, het achterlaten van een kind onder de negen jaar, wat resulteerde in haar dood, en het veranderen van het lichaam of de plaats delict voordat een autopsie was voltooid.

Een nieuwsbron meldde dat agenten ter plaatse drie haarlokken vonden.  Een DNA-test bevestigde dat deze lokken aan Khun Chaipol toebehoorden.

De korpschef van de nationale politie, generaal Suwat Chaengyodsuk, zou vanmiddag een persconferentie over het gebeurde houden, vanzelfsprekend komt u nieuwsbeer hier later op terug.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!