Het Thaise leger veroordeelt de demonstranten voor het schenden van Victory Monument

BANGKOK: De woordvoerder van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Kongcheep Tantrawanit, veroordeelde gisteren anti-regeringsdemonstranten voor het bekladden van de naamplaat aan de voet van het overwinningsmonument in Bangkok op zaterdag.

De demonstranten verzamelden zich bij het Victory Monument in het district Ratchathewi met het plan om naar het 11e Infanterieregiment te marcheren, waar premier Prayut woont, om daar zijn ontslag te eisen.  De politie blokkeerde de route echter met gestapelde containers en prikkeldraad.  Oproerpolitieagenten vuurden vervolgens om 15.30 uur traangas af op demonstranten op het Din Daeng-kruispunt toen de demonstranten probeerden over Vibhavadi Road te marcheren.  Om 17.30 uur drong de politie ze terug naar het Victory Monument met behulp van een waterkanon, en kort daarna braken de demonstranten hun betoging af.

“Het is volkomen onaanvaardbaar voor demonstranten om spuitverf te gebruiken om de plaquette te beschilderen met de namen van 801 soldaten, politieagenten en burgers die zijn omgekomen bij het beschermen van het land in veel verschillende conflicten, waaronder de Indochina-oorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog,’ zo verklaarde Kongcheep.  “Dit monument in 1942 werd opgericht en heeft sindsdien zowel historisch belang als sentimentele waarde voor alle Thaise mensen”.

“De families van degenen die zijn omgekomen op de slagvelden, evenals veteranen die gewond zijn geraakt in die oorlogen, zullen de actie van deze demonstranten niet tolereren”, zo beëindigde de luitenant generaal zijn verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het Thaise leger veroordeelt de demonstranten voor het schenden van Victory Monument”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!