De spoedeisende hulp van het Bangkok-ziekenhuis overspoeld met Covid-19-patiënten, zo klaagt een verpleegster

BANGKOK:- Een verpleegster in Bangkok schreef op haar Facebook pagina dat de eerste hulp (ER) van haar ziekenhuis meer Covid-19-patiënten krijgt dan het aankan. De spoedeisende hulp van het Bangkok-ziekenhuis wordt overspoeld met Covid19 patiënten, zo betreurt de verpleegster.

Verpleegkundige “Nutty Nattaporn” schreef: “In juli wachtten zo’n 20 tot 30 Covid-19-patiënten per dag op een spoedbehandeling, en deze maand is het aantal gestegen tot 40. Dit aantal zal binnenkort oplopen tot 100, wat meer is dan de afdeling van het ziekenhuis waar ik werk kan opvangen.”

Ze schreef dat de werkdruk zo hoog is dat verpleegkundigen van andere afdelingen moesten ingrijpen. Ze zei dat de Covid19 afdeling slechts 20 patiënten tegelijk kan huisvesten, en de eerste hulp mag nooit zo vol zijn dat daadwerkelijke noodgevallen worden afgewezen.

Ze zei ook dat elke patiënt zoveel medische procedures moet ondergaan dat het bijna een uur duurt om daadwerkelijk aan het werk te gaan.

De verpleegster zei dat het tijd wordt dat relevante organisaties dit probleem erkennen en proberen het op te lossen, eraan toevoegend dat ze in dit tempo niet elke noodpatiënt kunnen redden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!