Thaise gezondheidsafdeling adviseert Covid “veilige” sex, dus draag een mondkapje en gebruik een condoom

THAILAND:- Draag een condoom… met daarbij een mondkapje, kies een sekspositie die niet face-to-face is, niet kussen en zeker niet tongen en maak er een vluggertje van, dat adviseert het Thaise ministerie van Volksgezondheid.  

Deze goedbedoelde waarschuwing werd gepubliceerd nadat een prostituee in West-Thailand het Covid19 virus had opgelopen, dus schreef de Thaise gezondheidsdienst negen richtlijnen voor, om veilige seks te beleven teneinde om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Behalve kussen, orale seks en anale seks, zegt de gezondheidsdienst te douchen voor de seks en ontsmettingsmiddel te gebruiken om het bed of andere gebieden waar seks wordt bedreven, schoon te maken.  

Maar men moet altijd een veilige afstand tussen gezichten behouden, dat is niet zo eenvoudig, zo begrijpt uw nieuwsbeer, maar maakt u zich geen zorgen, hieronder heb ik speciaal voor u de zogenaamde “Coronasutra” -afbeelding staan.

Volgens de directeur van het Department of Health’s Office of Reproductive Health, (een hele mond vol, maar gewoon het Bureau voor reproductieve gezondheid voorstelt) Khun dr. Peerayuth Sanukul, moeten de mensen seks met vreemden vermijden, omdat seksfeestjes kunnen leiden tot een clusteruitbraak.

De arts zegt dat mensen, voordat ze seksuele activiteiten ondernemen, moeten nadenken over veilige seksprocedures om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.  Mensen met een hoog risico om het virus op te lopen, degenen die onlangs zijn geïnfecteerd en degenen die wachten op testresultaten, moeten allemaal afzien van seks om het risico van overdracht op anderen te verminderen, aldus Khun Peerayuth Sanukul

 In juni adviseerde het ministerie van Volksgezondheid nog dat geliefden en echtgenoten die het risico lopen op een Covid-19-infectie seks helemaal moeten vermijden, vooral degenen die wachten op een testresultaat.  De dokter had ook gewaarschuwd voor seks met vreemden.

Met de prostitué in Kanchanburi, een provincie die grenst aan Myanmar, die onlangs positief op Covid19 virus getest werd, kwam de afdeling met richtlijnen om de overdracht van Covid-19 tijdens geslachtsgemeenschap te voorkomen.

Maar uw nieuwsbeer zou uw nieuwsbeer niet zijn, als hij dit allemaal niet voor u op een rijtje zet.

  1. Was je handen en douche voor en na het vrijen.
  2. Vermijd zoenen omdat het Covid-19-virus zich via speeksel kan verspreiden.
  3. Vermijd orale seks of anale seks, aangezien het Covid-19-virus besmet kan zijn in de ontlasting
  4. Gebruik condooms, tanddammen en rubberen handschoenen om het contact met speeksel of andere soorten afscheidingen te verminderen.
  5. Draag een mondkapje om uw neus en mond te bedekken tijdens seks om de verspreiding van infectie door zware ademhaling te voorkomen.
  6. Geef de voorkeur aan posities waar u niet face-to-face bent terwijl u seks hebt om contact met speeksel of andere afscheidingen te vermijden en zo min mogelijk tijd door te brengen (eigenlijk een vluggertje.)
  7. Vermijd groepsseks of het wisselen van sekspartners.
  8. Gebruik ontsmettingsmiddelen zoals 70% alcohol, wasmiddel, bleekmiddel om het slaapgedeelte of het oppervlak waar seks werd uitgevoerd schoon te maken.
  9. Condooms, wegwerptampons, tanddammen en rubberen handschoenen die besmet zijn met secreties, moeten in een afgedekte bak worden weggegooid.

Speciaal voor u geschreven om boven uw bed te hangen, of in uw portefeuille te bewaren, de Coronasautra-seksposities in het Covid-19-tijdperk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise Kranten

Eén gedachte over “Thaise gezondheidsafdeling adviseert Covid “veilige” sex, dus draag een mondkapje en gebruik een condoom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!