Het Test & Go programma gaat hersteld worden, maar met méér toegangsregels

BANGKOK:- Het Test & Go-programma in Thailand zal binnenkort opnieuw worden geïntroduceerd, terwijl de toegangsregels in het kader van de regeling zullen worden aangepast om de gezondheid van overzeese aankomsten nauwlettend te kunnen volgen, zo maakte generaal Supoj Malaniyom, hoofd van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, bekend.

Generaal Supoj, tevens secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, voegde toe dat de Test & Go-regels moeten worden aangescherpt.  De CCSA onderzoekt manieren om de gezondheid van overzeese aankomsten tijdens de eerste zeven dagen van binnenkomst te controleren.

Het lijkt erop dat als gevolg van de aanscherping van het programma, aankomsten twee RT-PCR-tests zullen ondergaan tijdens hun eerste zeven dagen, de eerste bij aankomst en de tweede op de vijfde of zesde dag.

Voordat het programma eerder deze maand werd opgeschort vanwege de opkomst van de Omicron-variant, hoefden buitenlandse bezoekers maar één nacht in een hotel door te brengen.  Als hun Covid-19-test negatief was, mochten ze hun accommodatie verlaten en van hun vakantie genieten. 

Generaal Supoj zei dat de CCSA gisteren de pandemische situatie in het koninkrijk heeft beoordeeld en heeft vastgesteld dat de dagelijkse caseloads, die eerder waren gestegen, zich nu stabiliseren.

Het centrum overweegt dan ook om gebieden met een verschillende mate van Covid-19-prevalentie aan te passen en enkele beperkingen te versoepelen om meer mobiliteit mogelijk te maken.  Premier Prayut Chan-o-cha heeft erop aangedrongen dat maatregelen waar nodig worden gewijzigd om de economie nieuw leven in te blazen.

Het ministerie van Volksgezondheid stelde gisteren voor dat buitenlandse bezoekers een uitgebreide ziektekostenverzekering moeten afsluiten die alle gevallen van Covid-19-behandeling dekt.  Dr. Kiattiphum Wongrajit, de permanente secretaris van de volksgezondheid, zei dat bezoekers ervoor moeten zorgen dat ze volledig gedekt zijn voor alle soorten Covid19 behandelingen.

Gedeeltelijke verzekeringsdekking laat de overheid over om de rest van de rekening op te halen.  Tot dusver is 100 miljoen baht aan staatsgeld uitbetaald.  “We zullen niet langer subsidiëren. De bezoekers moeten een verzekering afsluiten die alle behandelingen dekt of een aanvullende ziektekostenverzekering kopen als ze hier aankomen,” zei Dr. Kiattiphum.  

“Deze maatregel gaat in als Test & Go weer wordt ingevoerd.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!