Het populaire vakantie-eiland Phuket weer opengesteld voor buitenlandse toeristen – wie gevaccineerd is hoeft niet in quarantaine

~IEMAND MET OPEN ARMEN ONTVANGEN~
(Erg hartelijk ontvangen worden)

THAILAND:- in Thailand is het vakantie-eiland Phuket weer opengesteld voor gevaccineerde buitenlandse toeristen. De toeristen hoeven na aankomst niet in quarantaine, maar moeten wel een negatieve PCR-test kunnen overleggen.

De heropening is een grote stap voor het toerisme in Zuidoost-Azië, omdat veel landen nog scherp reguleren wie ze toelaten.

  • Thailand het populaire eiland Phuket officieel heropend voor buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn. 
  • Toeristen hoeven na aankomst niet in quarantaine, maar moeten wel minimaal 14 dagen op Phuket blijven. 
  • Na twee weken mogen toeristen ook vrij reizen in de rest van Thailand.

Thailand het populaire eiland Phuket officieel heropend voor buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn. Toeristen hoeven na aankomst niet in quarantaine, maar moeten wel minimaal 14 dagen op Phuket blijven. Na twee weken mogen toeristen ook vrij reizen in de rest van Thailand.

Om Thailand binnen te komen moeten toeristen een serie documenten laten zien, zo valt te lezen op de WEBSITE van de Tourism Authority of Thailand:

  • Certificaat van aankomst
  • Vaccinatiebewijs
  • Negatieve RT-PCR test die maximaal 72 uur voor vertrek naar Thailand is afgenomen.
  • Reisverzekering die minimaal 100.000 dollar aan mogelijke coronakosten dekt.
  • Betalingsbewijs van minimaal 14 nachten in een goedgekeurd hotel in Phuket.

De introductie van de zogenoemde ‘Phuket Sandbox’ komt op het moment dat driekwart van de lokale bevolking van Phuket is gevaccineerd, bericht de Australische nieuwszender ABC. 

De vaccinatiegraad in de rest van Thailand ligt een stuk lager: er zijn volgens de vaccinatietracker van The New York Times 9,4 miljoen prikken gezet in het land. Dat komt er op neer dat 9,7 procent van de bevolking één dosis heeft gekregen en 3,9 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is.

De Thaise regering wil met de ‘Phuket Sandbox’ weer wat broodnodige toeristendollars in de economie van het eiland injecteren. Het wegblijven van toeristen is rampzalig voor het eiland, want de economie is voor 80 procent afhankelijk van toerisme. Er zijn meer dan 300.000 banen mee gemoeid.

Het nieuws van de openstelling van Phuket komt op het moment dat ook andere toeristische hubs in Zuidoost-Azië overwegen hun quarantaineperiode in te korten. Zo wil Hongkong de verplichte quarantaine van 21 dagen terugbrengen naar 7 dagen. Ook Singapore wil de lengte van de quarantaine in hotels inkorten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Lina Batarags
Bron: businessinsider.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!