Het departement van landtransport stelt paal en perk aan de grootte van de bezorg-boxen op motoren

~HET OOG IS GROTER DAN DE MAAG~
(Meer op het bord scheppen dan er opgegeten kan worden)

THAILAND:- Alle Thaise kranten, magazines, weekbladen, schoolkrantjes waaronder die van uw nieuwsbeer Olleke Bolleke staan vol met berichten over dat vermaledijde Covid19 virus als ook over de beschikbaarheid van vaccins en gerelateerde corona-regels.

U zou bijna gaan denken dat er niets anders meer in het Land van de Glimlach aan de hand zou zijn,  maar laat ik u uit de droom helpen. 

Terwijl U en ik gefocust zijn op het beheersen van het covid19 syndroom, heeft het ministerie van Transport stilletjes het probleem aangepakt om de niet-gereguleerde en vaak te grote bezorg-boxen  op motorfietsen aan de wet onderhevig te maken.

Het lijkt complete onzin te zijn maar dat is het natuurlijk niet, nu de Covid19 pandemie heel Thailand in zijn greep heeft, leidt dat tot een enorme toename van voedselbezorgdiensten in veel delen van Thailand.  

De voedsel bezorgdiensten zijn een essentieel onderdeel van het leven van Covid-19 geworden, waarbij restaurants vaak genoodzaakt zijn om alleen bestellingen af ​​te leveren doordat het gebrek van bezoek aan hun toko hun bedrijfskapitaal tot nihil heeft gereduceerd.

Overal in het land, tuffen de motoren met de bezorg-boxen , vaak voorzien van flitsend logo, razend snel rond om de warme maaltijden zo warm mogelijk aan huis af te leveren.

Nu in het nieuwe normaal blijkt niet alles meer normaal te zijn, de bezorg-boxen  worden steeds hoger en breder, zodat de 

directeur-generaal van het ministerie van Landvervoer deze week heeft besloten dat de boxen op de motoren in totale breedte en lengte niet groter mogen zijn dan 60 centimeter.

Er zijn nu regels uitgevaardigd dat achterop gemonteerde bezorg-boxen  niet meer dan 30 cm achter de carrosserie van de motor mogen uitsteken.  Bovendien moeten aan de zijkant gemonteerde boxen symmetrisch in het midden van de carrosserie van de motorfiets worden gemonteerd om het evenwicht te bewaren.  De aangekoppelde boxen mogen niet groter zijn dan 110 centimeter en aan de zijkant gemonteerde leveringsdozen mogen niet hoger zijn dan 70 centimeter.

 Het belangrijkste punt van deze voorschriften is het waarborgen van de veiligheid van bezorgers en de andere voertuigen waarmee ze op de weg communiceren.  Regelgeving houdt onder meer in dat bezorg-boxen  het zicht, motorlichten of richtingaanwijzers niet mogen blokkeren om iedereen veilig te houden.  De directeur-generaal waarschuwt bezorgers en motorrijders dat ze hun bezorg-boxen  moeten meten en in overeenstemming moeten zijn met nieuwe regelgeving voordat dit binnenkort officieel wet is geworden.

Boetes voor het formaat van een bezorg-box of overtreding van de montagevoorschriften kunnen oplopen tot 1.000 baht.  Dus de volgende keer dat u een grote bestelling voor voedselbezorging plaatst moet die wel in de normale box moet passen van uw chauffeur passen, anders moet u hem maar bedenken met een leuke fooi!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!