Het onderzoek van Thai AirAsia om op een verkeerde landingsbaan te landen moet binnen 30 dagen klaar zijn

BANGKOK:- Het ministerie van Transport onderzoekt het “ernstige” incident van een Thai AirAsia-vlucht die eerder deze maand op de verkeerde landingsbaan op de luchthaven Don Mueang landde, zo maakte de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT gisteren bekend.

Op 4 mei landde Thai AirAsia-vlucht FD3141 van Ranong naar Don Mueang op baan 21L in plaats van zoals gepland op 21R te ​​landen.  Er werden geen gewonden gemeld.

Volgens de Luchtvaartradio van Thailand, afgekort het Aerothai genoemd, kan dit incident als ernstig worden beschouwd op grond van bijlage 13 van het verdrag van de International Civil Aviation Organization (ICAO).

“De Onderzoekscommissie voor vliegtuigongevallen en -incidenten, het AAIC, van het Ministerie van Transport zal het onderzoek binnen 30 dagen afronden”, aldus CAAT.

Het CAAT voegde eraan toe dat Aerothai, luchtvaartmaatschappijen en andere gerelateerde instanties de opdracht hebben gekregen om veiligheidsbeheerrapporten in te dienen bij de instantie om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

Zodra AAIC haar onderzoeksrapport bij CAAT heeft ingediend, zal het agentschap uitwerken wie verantwoordelijk moet worden gehouden, de veiligheidsgegevens analyseren en preventiemaatregelen voorbereiden.

Aerothai zei dat luchtverkeersleidingsfunctionarissen zijn gedagvaard voor ondervraging, eraan toevoegend dat iedereen die schuldig wordt bevonden, voor ten minste 48 uur zal worden geschorst.

Thai AirAsia zei ondertussen dat de piloot en copiloot op de vlucht zijn geschorst in afwachting van onderzoek.  De luchtvaartmaatschappij heeft haar excuses aangeboden voor het incident en zei dat het al haar personeel heeft opgedragen zich strikt aan de veiligheidsvoorschriften te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!