Oplichters proberen op social media de overwinning van Chadchart te verzilveren

BANGKOK:- Het nieuws over een nep-Facebookpagina gemaakt in naam van Chadchart Sittipunt, de verkozen gouverneur van Bangkok en waarin werd opgeroepen tot een donatie van 500 baht voor reiskosten, ging gisteren in rap tempo viraal.

De oplichters stuurden naar verluidt berichten naar Facebook-gebruikers waarin ze schreven : “Ik zal de overstromingen aanpakken, maar heb geen vervoerskosten.  Kunt u mij alstublieft 500 baht lenen.  Ik zal het geld teruggeven, evenals een tas gemaakt van campagnebanners.”

Khun Chadchart, door zijn fans liefdevol bekend als “The Hulk” en de “sterkste minister op aarde”, werd het meest besproken onderwerp op sociale media nadat hij de verkiezingen in Bangkok op zondag met glans had gewonnen.

Hij won uiteindelijk met 1.386.769 stemmen, terwijl Suchatvee Suwansawat van de Democraten en Wiroj Lakkhanaadisorn van Move Forward ver achterblijven met respectievelijk 254.723 en 253.938.

De voormalige minister van Transport, die ooit de kandidaat-premier van de Pheu Thai Party was, brak zelfs het record van Democraat Sukhumbhand Paribatra, dat in 2013 won met 1.256.349 stemmen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!