De Yala’s ‘Amazean Jungle Trail’ officieel toegevoegd aan UTMB World Series

YALA:  Het populaire trailrunning-evenement “Amazean Jungle Trail”, in het district Betong in de provincie Yala, is officieel toegevoegd aan de UTMB World Series als een van de 25 trailrunning-evenementen in 16 landen over de hele wereld, zo heeft het ministerie van Toerisme en Sport gisteren aan de verzamelde pers laten weten.

 Het evenement werd gehouden van 6 tot 8 mei in de Betong Mongkhonrit Tunnel en beslaat drie raceafstanden: Betong 100K, Betong 50K en Betong 25K en heeft tot doel het imago van de stad Betong te promoten en het te ontwikkelen tot een sportbestemming op internationaal niveau, met behulp van prachtige natuurpaden als zachte kracht om toeristen en hardloopliefhebbers aan te trekken.

 “Amazean Jungle Trail is toegevoegd aan de UTMB World Series na het uitstekende succes dit jaar”, zei minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn.  

“Volgend jaar heet het evenement “Amazean Jungle Thailand by UTMB” en wordt het het tweede UTMB trailrunning evenement in Thailand na de Doi Inthanon Thailand by UTMB in de provincie Chiang Mai.”

Khun Phiphat zei dat hij verwachtte dat het evenement de komende jaren trailrunners en toeschouwers van over de hele wereld zal aantrekken om getuige te zijn van de schoonheid van Betong, wat het toerisme en de lokale economie in de zuidelijke provincie Yala en de nabijgelegen grensprovincies zal stimuleren.  .

Hij voegde eraan toe dat het succes van het evenement op 6-8 mei, dat meer dan duizend lopers uit 14 landen zag, het resultaat was van de samenwerking tussen zijn ministerie en verschillende instanties, waaronder Binnenlandse Zaken, Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Cultuur, Transport en Buitenlandse Zaken.  ministeries, evenals particuliere partners in de provincie Yala.

Afgezien van trailrunning, biedt de Amazean Jungle Trail ook andere activiteiten waar alle gezinsleden van kunnen genieten, zoals traditionele boogcompetitie, Betong-voedselfestival en licht- en geluidsshows.

Het ministerie schat dat het evenement ongeveer 140 miljoen Baht aan inkomsten opleverde voor lokale gemeenschappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!