Het kabinet van Thailand gaat beslissen over vergoeding van 300 baht voor buitenlandse toeristen

BANGKOK:- Het Thaise kabinet gaat beslissen of Thailand aan internationale toeristen een vergoeding gaat vragen om het land binnen te komen.

Volgens de minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn, zal het kabinet worden gevraagd om de invoering van de vergoeding, ook wel de “Thailand Traveller Fee” genoemd, te overwegen tijdens een vergadering die ergens in oktober zal plaatsvinden.

Khun Phiphat zei dat de komende dagen een onderzoek naar de voorgestelde vergoeding zal worden afgerond voordat deze aan het kabinet wordt gepresenteerd.

Als het wordt goedgekeurd, kan het kabinet de onmiddellijke inning van de vergoeding gelasten of kan het vragen om de inning van de vergoeding uit te stellen.

Volgens de huidige voorstellen zou voor buitenlanders die per vliegtuig in Thailand aankomen 300 baht in rekening worden gebracht, terwijl voor buitenlanders die over land, over zee of per spoor arriveren tussen 100 en 200 baht in rekening wordt gebracht.

“Als het kabinet de vergoedingen goedkeurt, zullen we binnenkort beginnen met het innen van de vergoedingen”, aldus Phipat.

In een gesprek met de Thaise media zei khun Phipat dat Thailand wettelijk verplicht is om de zogenaamde toeristenbelasting in te voeren en dat het bestaande voorstel daarom niet kan worden geschrapt. Hij vertelde dat de vergoeding al door de vorige regering was goedgekeurd, dat deel uitmaakt van de Nationale wet op het toerismebeleid van 2019 en moet worden gehandhaafd.

Het kabinet moet onder meer beslissen wanneer de inning van de leges ingaat. De inkomsten die uit de vergoeding worden gegenereerd, gaan naar een aantal verschillende doeleinden, zoals het onderhoud van toeristische sites, infrastructuur en duurzame ontwikkeling, evenals naar een verzekeringsfonds voor buitenlandse toeristen.

Het fonds helpt toeristen in geval van nood, zoals ongevallen, plotselinge ziekte of overlijden. Tussen 2017-2019 heeft de Thaise regering meer dan 700 miljoen baht uitgegeven om het ministerie van Volksgezondheid te compenseren nadat onverzekerde buitenlandse toeristen medische behandeling hadden gekregen in Thailand, maar het land hadden verlaten zonder hun rekeningen te betalen.

Khun Phipat zei dat er een memorandum van overeenstemming is ondertekend met Krung Thai Bank om een ​​betalingssysteem te implementeren om de inning van de vergoeding te vergemakkelijken en transacties af te handelen via een website, smartphone-applicatie en via vliegtickets.

Eerdere voorstellen voor de vergoeding stelden dat toeristen in aanmerking zouden komen voor maximaal 500.000 baht voor medische kosten als ze een ongeluk zouden krijgen of ziek zouden worden.

Ondertussen zou de familie van de toerist in geval van overlijden in aanmerking komen voor een maximale vergoeding van maximaal 1 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: THB World 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!