Koning Vajiralongkorn kent het Bang Sue Grand Station de officiële naam van “Krungthep Abhiwat Grand Station” toe

BANGKOK:- Het grootste spoorwegknooppunt van Thailand, momenteel bekend als Bang Sue Grand Station, zal volgens het ministerie van Transport officieel “Krungthep Abhiwat Grand Station” worden genoemd. De naam, die letterlijk “Bangkok welvaart” betekent, werd begin deze maand verleend door Zijne Majesteit de Koning op verzoek van het kabinetssecretariaat. 

Daarnaast heeft het secretariaat van Koninklijk persbureau laten weten dat Zijne Majesteit ook de Light Red Line-forenzentreinroute van de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) “Nakhon Withi” heeft genoemd. De route loopt van Bang Sue naar Taling Chan.  De forenzentreinroute van de Dark Red Line, die Bang Sue en Rangsit met elkaar verbindt, kreeg de officiële naam “Thani Ratthaya”. 

Het grote station van 15 miljard baht is afgelopen november in gebruik genomen en bedient nu voornamelijk passagiers van de twee rode lijnen van de SRT. Er zijn momenteel ongeveer 19.000 passagiers per dag. Gelegen in de wijk Chatuchak in Bangkok, is het het grootste treinstation in Zuidoost-Azië.

Het grote station van 15 miljard baht is afgelopen november in gebruik genomen en bedient nu voornamelijk passagiers van de twee rode lijnen van de SRT. Er zijn momenteel ongeveer 19.000 passagiers per dag. 

Gelegen in de wijk Chatuchak in Bangkok, is het het grootste treinstation in Zuidoost-Azië, met 26 platforms en meer dan 274.000 vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte. Er zijn tien sporen aangelegd voor toekomstige hogesnelheidstreinverbindingen die drie grote luchthavens met elkaar verbinden, terwijl regionale routes de hoofdstad verbinden met Nong Khai in het noordoosten, Padang Besar in Maleisië in het zuiden en Chiang Mai in het noorden. 

Het station is via een ondergrondse loopbrug verbonden met het Bang Sue-station van de Metropolitan Rapid Transit. De officiële opening van het grote station zal naar verwachting begin volgend jaar plaatsvinden, wanneer de volledige dienstverlening van start gaat, met een groot aantal winkels, restaurants en andere voorzieningen. 

Het bord “Bang Sue Grand Station” dat prominent op het enorme gebouw is geplaatst, zal vóór de officiële opening worden vervangen door de nieuwe naam, aldus een ministerie van Transport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!