Het is definitief: 5.000 boete bij uitstoot van zwarte rook door voertuigen

BANGKOK:- Het departement van Transport over land heeft officieel bevestigd dat Automobilisten die de limiet voor zwarte rook overtreden, een boete van 5.000 gepresenteerd krijgen.

Het departement laat op haar website weten dat het nieuws dat op sociale media wordt gedeeld van de forse boetes voor de volle 100 procent klopt.

Het departement zei dat de nieuwe boete op 13 april van kracht is geworden en dat de maatregel is gericht op het verminderen van PM2,5-deeltjes in de lucht in steden.

De aankondiging zei dat afgezien van de boete, voertuigen die zwarte rook boven de limiet zouden hebben, aangemerkt kunnen worden  als “verboden voor gebruik” totdat de eigenaren van de voertuigen de motor repareren om de uitstoot van zwarte rook tot binnen de acceptabele limiet te brengen.

De aankondiging zei dat de afdeling functionarissen zou aanwijzen om willekeurig voertuigen op alle wegen in het land te controleren op uitstoot van zwarte rook.  De inspectie zou ofwel een opaciteitscontrole van de zwarte rook zijn of met filterpapier.

In het geval van de opaciteitscontrole mag de waarde van de zwarte rookopaciteit niet hoger zijn dan 30 procent en voor filterpapiercontrole mag de waarde niet hoger zijn dan 40 procent, staat in de aankondiging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Het is definitief: 5.000 boete bij uitstoot van zwarte rook door voertuigen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!