Het geheim van de aantrekkingskracht van Thailand voor gepensioneerde expats?

THAILAND:-…….Zeker, met zijn het prachtige natuurlijke landschap, de unieke cultuur en de goedhartige mensen die talloze buitenlanders boeien om Thailand als hun pensioenbestemming te kiezen. Deskundigen zeggen echter dat er nog één ding is dat deze internationale inwoners helpt de cruciale – en levensveranderende – beslissing te nemen.

De directeur van het bureau voor handelsbeleid en strategie, afgekort het OTPS, onthulde dat, naast de verbluffende natuurlijke landschappen, het rijke culturele erfgoed en de vriendelijke en gastvrije aard van de Thaise bevolking, de relatief lagere kosten van levensonderhoud in Thailand is een belangrijke attractie voor buitenlanders die nadenken over hun pensioenmogelijkheden.

Bovendien wordt verwacht dat de inflatie dit jaar aanzienlijk zal vertragen vergeleken met vorig jaar – wat een pluspunt voor het aantrekken van expats is.

“De maatregelen die de regering heeft genomen om de kosten van levensonderhoud op peil te houden, hebben, samen met het monetaire beleid van de Bank of Thailand, aanzienlijk bijgedragen aan het vertragen van de inflatie dit jaar vergeleken met het voorgaande jaar”, aldus Poonpong.

“Dit heeft het potentieel om van Thailand op de lange termijn een aantrekkelijke bestemming te maken voor buitenlandse gepensioneerden, omdat het financiële stabiliteit en lagere kosten van levensonderhoud biedt. Het biedt ook een aanzienlijke kans om inkomsten te genereren voor bedrijven die verband houden met de pensioen- en ouderenzorgsector.” Poonpong toegevoegd.

Thailand was het enige Aziatische land dat op de ranglijst van de ‘Annual Global Retirement Index 2023’ van het Amerikaanse mediakanaal International Living terechtkwam. Het koninkrijk staat op de 9e plaats (naast Italië) van 16 landen.

In de ranglijst ‘Beste landen voor een comfortabel pensioen 2023’ van US News and World Report, een vooraanstaand Amerikaans mediakanaal, behaalde Thailand de hoogste ranglijst in Azië. Het eindigde op de 18e plaats van de 87 landen, wat zijn status als een van de beste keuzes in de regio voor golden-agers aantoont. 

Het is duidelijk dat de sterke aantrekkingskracht van Thailand als pensioenbestemming voortduurt.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Het geheim van de aantrekkingskracht van Thailand voor gepensioneerde expats?”

  1. Helemaal eens met jullie artikel. Alleen wat nog mist is de (regelmatig door mij ervaren) onvriendelijkheid bij immigratie en de willekeur en absolute onduidelijkheid bij het verkrijgen van de verschillende visa. Heerlijk land om te verblijven maar niet om naar toe te gaan. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!