Fatale olifantenaanval in de Thaise provincie Buriram eist leven van een Thaise man

NONG BON:- Een dodelijke olifantenaanval in de provincie Buriram, heeft het leven geëist van de 62-jarige man genaamd Chatchai (achternaam verborgen) die werd vertrapt door een wilde olifant. Het incident vond gisteren plaats in een bos nabij het dorp Nong Bon, ongeveer 3 kilometer van zijn woonplaats.

De huisgenoten van de overledene, de 60-jarige Saibua en de 55-jarige Pranom, vertelden over de verwoestende invasies van olifanten die hun dorp met grote regelmaat binnenvallen.

Khu. Chatchai, het slachtoffer, woonde met de twee vrouwen in het dorp. Volgens Saibua leefden de dorpelingen in constante angst voor aanvallen van olifanten en moesten ze zich vaak verstoppen. De rijstvelden van de dorpelingen waren vaak het doelwit van olifanten, met aanzienlijke schade tot gevolg. Op de noodlottige dag was Chatchai in het bos om krekels te vangen toen de fatale ontmoeting plaatsvond.

Khun Pranom herinnerde zich dat ze gewoonlijk haar man vergezelde om hun rijstvelden te bewaken. Op de dag van het incident ging Chatchai echter alleen het bos in terwijl ze op weg was naar huis. Ongeveer 30 minuten later hoorde ze het luide getrompetter van een olifant en vreesde voor de veiligheid van haar man. Ze had er spijt van dat ze niet met hem meegegaan was om krekels te vangen,.

Het assistent-dorpshoofd Tien Somsai, die ook als plaatselijke olifantenjager fungeert, onthulde dat dezelfde olifant vorige maand een ander leven had opgeëist. Hij vreest dat er de komende maanden nog meer slachtoffers zullen vallen, omdat dorpelingen voor hun levensonderhoud het bos in moeten trekken, zo las uw nieuwbeer in de Thaise KhaoSod.

Khun Tien Somsai uitte zijn ontevredenheid over het gebrek aan steun en compensatie van de verantwoordelijke instanties voor dorpelingen die als olifantenjagers waren aangesteld. Hij benadrukte ook de behoefte aan betere middelen en uitrusting om met deze gevaarlijke dieren om te gaan.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!