Het CAAT van Thailand waarschuwt Thaise luchtvaartmaatschappijen om luchtruim rond Taiwan te mijden

BANGKOK:- De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT,  heeft de Thaise luchtvaartmaatschappijen geadviseerd om het luchtruim rond Taiwan te mijden, nadat de Chinese regering het luchtruim tot “gevaarlijke zone” had verklaard vanwege de militaire oefeningen in het gebied.

Het CAAT instrueerde alle Thaise luchtvaartmaatschappijen om zich strikt te houden aan de Chinese kennisgeving aan piloten (Notam) en om periodiek updates van Peking te volgen.

De aankondiging van de CAAT kwam nadat het Chinese ministerie van Defensie had aangekondigd dat het van donderdag tot zondag militaire lucht- en zeeoefeningen zou houden in zes zones rond Taiwan om te protesteren tegen een bezoek aan Taiwan door de voorzitter van het Amerikaanse Huis, Nancy Pelosi, die dinsdagavond in Taipei landde.

Het ministerie heeft alle luchtvaartmaatschappijen in Azië en vrachtschepen geadviseerd om de zes zones te mijden. Van de zes is degene die het dichtst bij Taiwan ligt slechts 9 zeemijl verwijderd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: CAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!