Een Duitse toerist is de derde persoon in Thailand met apenpokken, zo is bevestigd

PHUKET:- Een Duitse toerist die Phuket bezocht, is het derde bevestigde persoon met apenpokken in Thailand geworden, zo maakte het hoofd van de Thaise gezondheidsdienst bekend.

De directeur van het DDC, Dr. Opas Karnkawinpong vertelde verslaggevers na een bijeenkomst van hoge functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid dat het derde geval van apenpokken was bevestigd in een laboratoriumtest.

Hij zei dat de toerist een 25-jarige man was die op 18 juli het koninkrijk binnenkwam om Phuket te bezoeken.

Het provinciale bestuur zal de gedetailleerde tijdlijn van de Duitse toerist zo snel mogelijk aan de DCD rapporteren om alle mensen die in nauw contact met hem zijn gekomen op te sporen en te controleren.

Dr. Opas zei dat kort nadat de toerist Thailand binnenkwam, hij symptomen ontwikkelde, dus de DCD geloofde dat hij het virus had opgelopen voordat hij het land binnenkwam.De man was eerder al meerdere keren in Thailand geweest, zo voegde de DCD directeur toe.

De gezondheidsfunctionarissen proberen nu alle mensen in kaart te brengen die nauw contact hebben gehad met de Duitse toerist om hun toestand te controleren.  Tot nu toe heeft geen van de geïdentificeerde personen waarvan bekend is dat ze nauw contact met hem hebben gehad, positief getest.

Dr. Opas zei dat degenen die in nauw contact komen met apenpokkenpatiënten 21 dagen moeten worden gecontroleerd, gedurende welke ze niet in quarantaine hoeven te worden geplaatst, maar ze mogen anderen niet aanraken of in nauw contact staan. Hij merkte op dat alle drie de bevestigde gevallen tot nu toe mannen zijn.

“Dit komt overeen met gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie dat 98 procent van de patiënten homoseksuele mannen zijn”, zei hij.

De twee andere bevestigde patiënten die in Thailand zijn ontdekt, zijn een Nigeriaanse man en een Thaise man, zo vertelde Dr. Opas tegen de media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Topnews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!