“Komediant ” stal 150.000 baht aan sieraden om zijn cannabis handeltje een financiële injectie te geven

NAKHON RATCHASIMA:- Een kreupele universiteitsstudent die een klapperpistooltje gebruikte om een ​​juwelier te beroven van gouden kettingen ter waarde van 150.000 baht in de provincie Isaan, bekende dat hij het alleen gedaan had om zijn cannabis winkeltje te financieren.

De 24-jarige, genaamd Pornthep, hield vorige week woensdag de eigenaar van goudwinkel op Chom Pon Road in het Thesaban Nakhon Ratchasima District in de provincie Nakhon Ratchasima onder schot. De kreupele juwelendief ging er vandoor met vijf gouden kettingen van ongeveer 75 gram, en  ter waarde van ongeveer 150.000 baht.

De beveiligingscamera van de winkel legde de overval vast met Pornthep, die de goudwinkel binnen strompelde met een zwarte jas en een motorhelm.  Hij trok een neppistool en bedreigde het winkelpersoneel voordat ze de kettingen in een tas stopten en overhandigden.  De dief vluchtte vervolgens op een motor die voor de winkel stond geparkeerd.

De motorfiets werd later achtergelaten langs een weg in de buurt van een bos teruggevonden.

De politie van het bureau van het hoofddistrict Nakhon Ratchasima slaagden erin de dief te volgen via camerabeelden in de buurt van de plaats waar de fiets was weggegooid.  Ze onthulden dat de dief de motor had gestolen van een inwoner van het Hua Talay Sub-district.

De politie arresteerden uiteindelijk de verdachte in een slaapzaal in de buurt van een bekende universiteit in Nakhon Ratchasima.

Khun Pornthep bekende dat hij een neppistool had gebruikt om het personeel van de goudwinkel te bedreigen en de kettingen had gestolen.  Hij voegde eraan toe dat hij de halskettingen in een cassaveveld in de buurt van zijn slaapzaal had begraven.  Hij zei ook dat hij deed alsof hij een kreupel been had om zijn identiteit te verbergen.

 De politie heeft de gouden kettingen teruggegeven aan de winkel, maar heeft nog steeds niet besloten welke aanklachten tegen de dief zullen worden ingediend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!