Het afval verzamelproject in het Chatuchak gebied kan worden toegepast in andere delen van de stad Bangkok

BANGKOK:- Gistermorgen paddelde tientallen kajakkers in de  kanalen van het Chatuchak-gebied om afval ophalen, het hele event was een project van de gemeente Bangkok en werd gelanceerd onder de naam “Kayak Rak Khlong” (kajakken om kanalen te beschermen).

Het project heeft tot doel de lokale bevolking en de particuliere sector te betrekken bij het verbeteren en herstellen van het kanaallandschap in het Chatuchak-gebied, zodat het kan worden ontwikkeld tot een toeristische bestemming voor de gemeenschap.

Maar liefst 118 Bangkokianen kwamen om 8 uur ’s ochtends opdagen, gewapend met 70 kajaks, om afval van 10,78 kilometer waterwegen op te halen.

De race begon aan de monding van het Lat Phrao-kanaal en kajakkers paddelde door Khlong Bang Khen, Khlong Prem Prachachak, Chatuchak District Office Area voordat ze de race beëindigden in de Pracha Ruam Jai-gemeenschap achter de Samian Nari-tempel.  De race eindigde rond 11 uur.

De plv. gouverneur van Bangkok, khun Sakoltee Phattiyakul, die de kajakkers begeleidde, zei dat deze afvalinzamelingswedstrijd zal helpen om andere verbeteringsprojecten in de hoofdstad op gang te brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!