De meeste Thais gaan gebukt onder enorme creditcardrekeningen, zo blijkt uit onderzoek

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek blijkt dat de meeste Thaise huishoudens grote schulden hebben op creditcard- en persoonlijke leningen, met een gemiddelde van 1,24 miljoen baht per huishouden.  Ambtenaren blijken de hoogste creditcardschulden te hebben, met gemiddeld tot 1 miljoen baht per persoon.

De Suan Dusit-enquête, uitgevoerd van 22 tot 25 november, omvatte 1.059 respondenten. Het ontdekte dat 46,52 procent van de respondenten geld schuldig was aan creditcards en persoonlijke leningen had afgesloten, terwijl 39,85 procent een hypotheek had te betalen.

Voorts bleken ambtenaren gemiddeld 1 miljoen baht per persoon schuldig te zijn aan creditcards, terwijl werknemers uit de particuliere sector ongeveer 500.000 baht per persoon schuldig waren.  De laatste groep bleek echter het meest bezorgd te zijn over hun vermogen om terug te betalen.

Van de respondenten was 71,11 procent ervan overtuigd dat ze al hun schulden konden afbetalen, terwijl 38,15 procent hun zorgen uitte.

Om hun schuldenproblemen op te lossen, gaf 80,88 procent toe dat ze gedisciplineerd moesten zijn, hun budgetten moesten plannen en wat geld opzij moesten zetten, terwijl 61,85 procent zei dat de overheid de schulden moet herstructureren en de rente moet verlagen.

Q Ondertussen zei 89,23 procent dat ze hun eigen schulden kunnen betalen, hoewel 46,33 procent hulp van vrienden en familie verwacht.

 “Er moet drastisch financiële discipline worden beoefend om schulden te verminderen.  Met behulp van technologie en online media kunnen extra inkomsten worden gegenereerd, wat ook kan helpen de bedrijfskosten te verlagen.  Debiteuren kunnen hun bank ook om schuldsanering vragen, terwijl de overheid burgers toegang moet geven tot laagrentende financiering’, zo suggereerde Suan Dusit Poll.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!