4 soorten Thaise cannabis zouden kanker helpen te bestrijden, zo blijkt uit de laatste onderzoeken

BANGKOK:- Recent uitgevoerde wetenschappelijke studies tonen aan dat vier soorten Thaise cannabis efficiënt kunnen zijn in het stoppen van de vermenigvuldiging van de cellen van verschillende soorten kanker.  De tests werden uitgevoerd op onder meer in het laboratorium gekweekte borst-, nier-, long-, colorectale, hersen- en pancreaskankercellen.

De studie werd uitgevoerd door het Kruidenonderzoeksinstituut van de afdeling Medische Wetenschappen met een focus op het gebruik van cannabis voor medische doeleinden.

“Deze cannabisrassen zijn Hang Sua Sakon Nakhon TT1, Tanao Sri Kan Khao WA1, Tanao Sri Kan Daeng RD1 en Hang Karok Phu Phan ST1″, zei Dr. Supphakit Siriluck, directeur-generaal van de afdeling.  “Ze bevatten veel tetrahydrocannabinol [THC] en cannabidiol [CBD], die kunnen worden geëxtraheerd met behulp van de superkritische vloeistofextractiemethode.

“Experimenten hebben inmiddels aangetoond dat THC en CBD verzameld uit deze cannabisrassen de ontwikkeling van in het laboratorium gekweekte kankercellen van verschillende typen efficiënt kunnen stoppen en ook kunnen helpen bij het herstellen van laesies op in het laboratorium gekweekte longcellen”, voegde hij eraan toe.  

“Het toxicologische experiment bracht ook aan het licht dat cannabisextracten geen mutageniteit veroorzaken bij bacteriën.  Ze hebben echter een mogelijkheid om toxisch te worden voor in het laboratorium gekweekte niercellen, levercellen en longcellen, in afnemende volgorde.”

Khun Supphakit voegde eraan toe dat deze bevindingen zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift van de afdeling om de medische kwaliteit van Thaise cannabis aan te tonen en tegelijkertijd de mogelijkheid voor toxiciteit in de cellen van specifieke organen aan te tonen.

“De afdeling zal doorgaan met experimenten op dieren en vervolgens de klinische proeffase ingaan om ervoor te zorgen dat cannabisextracten veilig kunnen worden gebruikt bij kankerpatiënten”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!