Grensbewaking Thailand alert op wapensmokkel langs grens met Myanmar

THAILAND:- De Thaise grensagentschappen hebben de opdracht gekregen om nog waakzamer te zijn langs de grens met Myanmar om ervoor te zorgen dat er geen wapens uit het Land of Smiles worden gesmokkeld.

De woordvoerder van Defensie, luitenant-generaal Kongcheep Tantrawanich, zegt dat het bevel werd gegeven door vice-premier Prawit Wongsuwon te midden van recente berichten dat wapenhandelaars wapens van militaire kwaliteit naar Myanmar smokkelden, waar de gevechten tussen de heersende en rebellentroepen zijn toegenomen.  

Generaal Kongcheep zegt dat de DPM veiligheidsinlichtingendiensten heeft opgedragen zich te concentreren op het verzamelen van informatie over de bronnen van de wapens, evenals de gebruikte transportroutes en de financiële kanalen die smokkelaars gebruikten.

In de Bangkok Post was te lezen dat recente arrestaties van schutters in Chonburi een web van connecties aan het licht brachten dat zich uitstrekte tot staatsfunctionarissen.  De generaal voegt eraan toe dat het onderzoek is gegroeid, zonder verdere details te geven over wat de groei inhield.  

De woordvoerder voegt eraan toe dat Prawit zegt dat Thailand geweld in welke vorm dan ook in Myanmar niet goedkeurt.  Vicepremier Prawit heeft leger, politie en andere functionarissen opdracht gegeven om hun veiligheidsinspanningen met betrekking tot hun wapens en explosieven te vergroten om ervoor te zorgen dat er niets wordt gestolen.

Prawit zegt via de woordvoerder dat hij wil dat eenheden waarvan wapens zijn gestolen nader onderzocht willen hebben;  arresteren wie verantwoordelijk was, en de gestolen wapens terughalen voordat de wapens worden gebruikt voor geweld.

Onlangs werden 2 vrijwilligers van het defensiekorps gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij het stelen van wapens van het defensiekorps.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Flickr 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!