De zware moessonregens hebben tot halverwege deze week 16 provincies in Thailand onder water gezet

THAILAND:- De Thaise rampenbestrijding meldde dat er zestien provincies door zware moessonregens waren getroffen en daardoor te maken hadden met de zware overstromingen.

De overstromingen troffen 15.631 huishoudens in Chiang Mai, Lampang, Tak, Sukhothai, Phetchabun, Phichit, Kamphaeng Phet, Chaiyaphum, Loei, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chanthaburi, Ayutthaya en Nakhon Si Thammarat.

In 10 provincies zijn de overstromingen inmiddels aan het afnemen maar zijn nog steeds precair, zoals in Phichit (7 districten), Chaiyaphum (5 districten), Nakhon Ratchasima (3 districten), Si Sa Ket (2 districten), Sa Kaeo (2 districten) en Ayutthaya (3 districten)  .

De rampenbestrijding coördineert samen met de burgerbescherming,  lokale administratieve kantoren, het leger en aanverwante instanties hulp om slachtoffers naderbij te staan.

Het zal ook overheidsambtenaren sturen om de schade in elke gemeenschap te schatten en rapporten indienen bij het ministerie van Financiën om de schadevergoeding uit te betalen.

De alarmtelefoon voor overstromingen van de afdeling kan 24 uur per etmaal worden bereikt door 1784 te bellen of via de Line ID @1784DDPM.

Vicepremier generaal Prawit Wongsuwan, voorzitter van het National Water Command, zei dat hij vandaag de Bang Ban Water Facility in Ayutthaya zal bezoeken om toezicht te houden op het afvoeren van overstromingen uit woonwijken en het verlenen van hulp aan slachtoffers.  

De faciliteit bestrijdt overstromingen en plotselinge overstromingen in Ayutthaya en het onderste deel van het stroomgebied van de Chao Phraya-rivier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!