Gisteren vierde de hoofdstad van Thailand zijn eerste Pride-parade in 16 jaar

BANGKOK:- Gisteren is in deze Thaise hoofdstad voor het eerst sinds 2006 een Pride-optocht gehouden. De tocht, genaamd Naruemit Pride 2022 – ‘naruemit’ betekent ‘creatie’ in het Thais – was georganiseerd door een coalitie van ngo’s, met steun van de nieuwe gouverneur van de stad, Chadchart Sittiput.

Een bonte verzameling van voorstanders van seksuele vrijheid, feministen, prostituees en dragqueens verzamelde zich op een van de belangrijkste snelwegen van de stad. Vanaf daar trok een ‘explosie van glitter en glamour’, zoals het Franse persbureau AFP de stoet omschreef, naar het stadscentrum.

Op enig moment hield de stoet halt, opdat twee vrouwen in doorschijnende trouwjurken te midden van de parade in het huwelijk konden treden. De verbintenis was louter ceremonieel: het homohuwelijk is illegaal in Thailand. In maart verwierp de regering een wetsvoorstel daartoe.

Discriminatie
Het feest ging door tot diep in de nacht en eindigde met een geïmproviseerde talentenjacht voor dragqueens in een metrostation. Daar werden nummers van onder anderen Madonna, Lady Gaga en Katy Perry uit volle borst meegezongen.

Thailand heeft een zeer zichtbare lhbti-gemeenschap. Die krijgt echter veel met discriminatie te maken in het overwegend boeddhistische en cultureel conservatieve koninkrijk, vooral buiten Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!