Irrigatie departement van Thailand haast zich om waterwegen van onkruid te ontdoen voordat de moesson werkelijk gaat losbarsten

THAILAND:- Het koninklijk irrigatie departement zal voorafgaand aan het regenseizoen alle belangrijke waterwegen van waterhyacinten en puin ontdoen , zo maakte het hoofd van de afdeling gisteren bekend.

Khun Prapit Chanma zei dat hij irrigatiebureaus in het hele land de opdracht heeft gegeven om het onkruid dat de stroom van rivieren en kanalen blokkeert als de sodeju te verwijderen voordat zware regenval komt.  Hij beweerde dat er dan minder overstromingen zouden zijn als het water vrijelijk de zee kan instromen.

Ook, zo zei hij, zal het verwijderen van het onkruid het ook gemakkelijker maken om te kunnen varen.

Prapit zei dat zijn ministerie van plan is om het hele jaar door te gaan met het verwijderen van onkruid en puin uit kanalen en rivieren, dit in overeenstemming met het beleid van minister van Landbouw Chalermchai Sri-on.

Hij voegde eraan toe dat irrigatiebureaus zich haasten om het wateronkruid te verwijderen dat zich achter dijken en dammen opstapelt.  Hij wijt de begroeiing aan vroege regens. 

Prapit zei dat het machinebureau van het Koninklijk irrigatie departement haast heeft om de Bang Pakong-irrigatiedam in het Muang-district van Chachoengsao te ontruimen.  Het kantoor heeft kranen op vlotten en ander gereedschap ingezet om de begroeiing te verwijderen.

Ondertussen zei khun Anek Kansangwon, directeur van het machinepark van het irrigatie departement, dat zijn departement een overeenkomst heeft bereikt met landelijke irrigatiebureaus om samen te werken bij het opruimen van het onkruid.

Anek zei dat zijn kantoor 222 kleine glasvezelboten heeft ingezet die zijn ontworpen om onkruid te verwijderen naar de 17 irrigatiekantoren, zodat ze meteen aan de slag kunnen. De boten komen gewapend met uitrusting om het onkruid aan land te duwen en ze eruit te trekken bij het bereiken van de oever.

Volgens Anek kan elke boot in een uur zo’n 10 ton hyacinten kwijt.  Hij voegde eraan toe dat lokale administratieve kantoren ook op zoek zijn naar ongeveer 400 van dergelijke boten, maar hij zei dat het kantoor de kosten en het budget nog met hen moet bespreken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!