Het dubbelprijzen systeem is in de nationale parken van Thailand opnieuw bevestigd

THAILAND:- De directie van het departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora heeft met ingang van morgen 7 juni heeft dubbele toegangsprijzen voor nationale parken, bosparken, botanische tuinen en arboretums aangekondigd.

De aankondiging laat een voortzetting zien van het al lang bestaande dubbele prijsbeleid, waarbij buitenlanders worden gevraagd hogere vergoedingen te betalen, in dit geval zelfs VIJF keer zo hoog als wat aan Thaise mensen wordt gevraagd.

De toegang voor Thaise kinderen zijn bijvoorbeeld 10 baht, maar voor niet-Thaise kinderen 50 baht.  Voor volwassenen is de vergoeding 20 baht, maar 100 baht voor buitenlanders.  Thaise Senioren ouder dan 60 jaar zijn gratis, terwijl buitenlanders nog steeds 100 baht betalen.

Een veel voorkomende reactie op het dubbele prijsbeleid van expats is dat ze zeggen dat ze gewoon wegblijven van deze attracties.  Dubbele prijsstelling voor langdurig ingezetenen is één van de meest controversiële aspecten van het leven in Thailand voor veel expats die opmerkingen maken over hun aanzienlijke financiële bijdragen aan de Thaise economie.

In 2020 liet khun Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), nog weten dat de TAT het stoppen van dubbele prijzen voor expats met het departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora zou bespreken 

Hij zei destijds dat het bureau een identiteitskaart voor expats wil invoeren, om hen te helpen onderscheiden van toeristen, zodat ze dezelfde prijs moeten betalen als de lokale bevolking.

 “De belangrijkste factor is dat we expats moeten behandelen zoals, zonder discriminatie of een negatieve houding ten opzichte van buitenlanders,” zei hij.  Deze bedoelingen lijken echter in dovemansoren te zijn gevallen, vooral die van management van de nationale parken in het land.

Dubbele prijsstelling is niet alleen een Thais fenomeen waarbij veel landen dergelijke praktijken hebben, zij het subtieler en veel ingetogener dan het nationale parkbeleid van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: royalcoastreview
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: royalcoastreview.com

2 gedachten aan “Het dubbelprijzen systeem is in de nationale parken van Thailand opnieuw bevestigd”

  1. Ach, een Thai gewoon 2 keer de prijs voor een Eftelingbezoek en 3 keer voor een rondvaartboot berekenen.
    Het zijn tenslotte mensen met voldoende geld om Europa te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!