Geestelijke gezondheidszorg in Thailand waarschuwt voor sterk toenemend aantal depressieve patiënten

BANGKOK:- Één van de beste ziekenhuizen voor geestelijke gezondheidszorg in Thailand heeft gewaarschuwd dat levensstijlstress de oorzaak is van de stijging van het aantal patiënten dat behandeling voor depressie zoekt.

Het Bangkok Mental Health Hospital (BMHH) zei dat depressie de meest voorkomende klacht was onder de naar schatting duizend patiënten die het in de drie maanden tot en met november behandelde. De op een na hoogste klacht was angst, gevolgd door hoge stress, paniekaanvallen en een bipolaire stoornis, voegde het ziekenhuis eraan toe.

De meeste patiënten bevonden zich in de leeftijdsgroep 25-40 jaar. Velen klaagden over problemen met hun gezin of echtgenoten, terwijl anderen depressief waren vanwege financiële problemen of werkgerelateerde problemen.

Het ziekenhuis zei dat mensen tussen de 25 en 40 jaar vaak te maken krijgen met enorme druk door veranderende sociale trends en de hevige concurrentie in hun werkomgeving.

Dr. Paveena Srimanothip, zijnde de  CEO van BMHH, zei dat niet alle mensen die hulp zochten als patiënt werden aangenomen. Velen wilden alleen advies van psychiaters over hoe ze met hun stress om moesten gaan.

Ze adviseerde mensen om hun gevoelens regelmatig in de gaten te houden en hulp te zoeken bij artsen voordat de geestelijke nood een crisisniveau bereikt.

Mensen met een depressie lijden vaak aan een chemische onbalans in hun hersenen waarvoor medicijnen nodig zijn om te corrigeren, zei ze.

Ze speculeerde dat de stijging van het aantal gevallen van depressie zoals waargenomen door BMHH slechts het topje van de ijsberg was, aangezien veel mensen geen behandeling zoeken voor psychische aandoeningen.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!