Politie in Noord-Thailand arresteert bende die pythons voor de handel vilde

PHICHIT:- Tijdens een inval op vier locaties in de provincie Phichit ontdekte de politie de huiden van photons die bedoeld waren voor de export. Tijdens de operatie werden meer dan twaalf levende pythons, karkassen en talloze botten in beslag genomen.

De inval kwam na een tip over illegale stroperij van pythons in het tambon Dong Pa Kham van het hoofddistrict Phichit. Naar verluidt hebben de stropers in het geheim pythons gevild om huiden te bemachtigen die in het buitenland verkocht konden worden. Van het in beslag genomen materiaal werden accessoires en merktassen gemaakt.

Op basis van een geloofwaardige tip stuurden de autoriteiten troepen naar de aangegeven locaties waar de illegale pythonkarkassen werden ontdekt en geconfisqueerd. De betrokkenen zullen worden vervolgd op grond van de wet voor het behoud en de bescherming van wilde dieren voor het bezit van beschermde wilde dieren en het onrechtmatig bezit van kadavers van wilde dieren.

Het onderzoek bracht naar verluidt een toenemende vraag naar pythonhuiden aan het licht. Momenteel worden naar verluidt levende pythons gekocht voor 80 baht per kilogram. Gedroogde pythonhuiden worden per meter verkocht voor ongeveer 1.000 baht. 

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!