Forensisch onderzoek ingesteld naar de dood van een olifant in de Thaise provincie Prachuap Khiri Khan

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Vorige week is een 60-jarige olifant gestorven, de dikhuid was méér dan 120 keer beschoten, de forensische recherche is ingeschakeld in een poging om de dader te identificeren.  Eerder deze maand werd de olifant gevonden in de provincie Phetchaburi met meer dan 100 kogelwonden over zijn hele lichaam.

Uiteindelijk bezweek de olifant afgelopen zaterdag, ondanks de beste inspanningen van dierenartsen die het met kogels doorzeefde olifant hebben behandeld. De dierenartsen verklaarde dat de olifant aan sepsis was overleden.

De olifant is waarschijnlijk neergeschoten nadat hij vanuit het Kaeng Krachan National Park in Phetchaburi naar enkele landbouwgronden was afgedwaald terwijl hij op zoek was naar voedsel.  Dierenexperts menen dat hij waarschijnlijk gescheiden was geraakt van een jongere kudde olifanten of mogelijk door hen was afgewezen en aan zijn lot werd overgelaten.

Na zijn tragische dood heeft de politie onderzoek gedaan en geprobeerd te achterhalen wie de olifant heeft neergeschoten.  De commandant van de provinciale politie van Phetchaburi kondigde aan dat hij met functionarissen van het Nationaal Park en dierenartsen aan de zaak had gewerkt en nu gebruikmaakt van de vaardigheden van forensische experts.  De kogels die werden teruggevonden in het lichaam van de 60-jarige olifant werden voor analyse naar een forensisch laboratorium gestuurd om te proberen aanwijzingen te vinden over de identiteit van de persoon die al die schoten heeft afgevuurd.

Er leven ongeveer 180 olifanten leven in en rond het Kaeng Krachan National Park, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot werelderfgoed in Prachuap Khiri Khan.  Het is heel goed mogelijk dat de olifanten afdwalen naar boerderijen in de buurt van de parken om de gewassen te eten.  Het hoofd van het Nationaal Park adviseert mensen dat als ze een olifant op hun boerderij tegenkomen, ze onmiddellijk contact moeten opnemen met de parkbeambten in plaats van burgerwachtacties te ondernemen zoals de persoon die deze bosreus hebben neergeschoten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in zuidwest Thailand
Bron: HuaHin today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!