Nieuwe creditcard moet de forenzen helpen bij het in- en uitstappen op Blue/Purple Line-stations in Bangkok 

BANGKOK:- De MRTA bereidt zich voor op de lancering van een proefcreditcardservice, zodat forenzen gemakkelijk kunnen in- en uitstappen op MRT Blue-Purple Line-stations.

Khun Vithaya Punmongkol, vice-gouverneur van de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA), onthulde dat de MRTA vanaf morgen een proef zal starten om de betaling van het tarief voor de MRT Blue Line en Purple Line via EMV Contactless (Europay Mastercard en Visa) met alle belangrijke  creditcards met het contactloze symbool.

De service is een samenwerking tussen MRTA, Bangkok Expressway en Metro Public Company Limited, als concessiehouder, en Krungthai Bank, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en installatie van het kaartlezersysteem en het beheer van het tariefbetalingssysteem.

De MRTA heeft vanaf 29 januari een EMV-kaartlezer geïnstalleerd in de 53 stations op de MRT Purple Line en Blue Line.

In december 2021 maakten gemiddeld 37.000 passagiers dagelijks gebruik van de MRT Purple Line, minder dan de helft van de gemiddelde 75.000 per dag tijdens de pre-Covid-19 periode.  Ook de Blue Line daalde fors tot gemiddeld 200.000 passagiers/dag, van 530.000 in de pre-Covid-19 periode.

Deze maand zal het passagiersvervoer op beide routes waarschijnlijk toenemen als gevolg van de verbeterende pandemie.  De paarse lijn vervoerde gemiddeld 39.000 passagiers per dag, terwijl de blauwe lijn meer dan 200.000 passagiers per dag vervoerde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!