FDA Thailand keurt Covovax en Moderna’s Spikevax voor kinderen goed

BANGKOK:- De Thaise Food and Drug Administration, het FDA heeft gisteren aangekondigd dat het twee Covid-19-vaccins voor kinderen heeft goedgekeurd.

Covovax, ontwikkeld door het Serum Institute of India in samenwerking met het in de VS gevestigde Novavax, kan worden gegeven aan kinderen van 12-17 jaar, een uitbreiding van de eerdere goedkeuring van de FDA waardoor het vaccin kon worden toegediend aan ontvangers ouder dan 18 jaar.  toegediend in twee doses van elk 0,5 milliliter, met een interval van drie weken, net als bij volwassenen.

Ondertussen kan Moderna’s Spikevax aan kinderen van 6-11 jaar worden gegeven, echter wel vanaf de vorige limiet van 12 jaar en ouder.  Het vaccin moet worden toegediend in twee doses van elk 0,25 ml – of de helft van de dosering voor volwassenen – met een interval van vier weken.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde dat tot nu toe 54 procent van de kinderen van 5-11 jaar hun eerste dosis Covid19 vaccin heeft gekregen en 17 procent de tweede.

Het ministerie zei ook dat het in onderhandeling is met AstraZeneca om geneesmiddelen met een lang actief antilichaam aan te schaffen voor degenen die zijn ingeënt tegen Covid19, maar van wie de immuniteit niet is toegenomen als gevolg van bepaalde aandoeningen, zoals patiënten met een leverziekte of degenen met orgaantransplantaties die immunosuppressive gebruiken  .

Vandaga registreerde Thailand 8.019 Covid-gevallen en 59 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, terwijl 8.807 patiënten werden genezen en het ziekenhuis mochten verlaten.  Het cumulatieve aantal gevallen in het land sinds 1 januari staat op 2.129.802.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!