Het regenseizoen begint morgen maar ondertussen is er wel droogtewaarschuwing voor half juni afgegeven

Thailand gaat morgen het regenseizoen in, zo liet het meteorologisch instituut van het land weten, maar volgende maand wordt droogte verwacht.

Het meteorologisch instituut deze week de start van het natte seizoen aan en het duurt tot half oktober, behalve in de zuidelijke regio, waar het nog drie maanden langer zal duren.

 De directeur van het TMD, Khun Chomparee Chumpurat waarschuwde dat er vanaf half juni een maand lang een tekort aan regen zou kunnen ontstaan en dat het droogte zou kunnen veroorzaken in landbouwgrond buiten het irrigatiesysteem.

Het land zou in augustus en september te maken krijgen met hevige regen, vooral in het bovenste deel van het land, voegde ze eraan toe.

Het instituut waarschuwde dat de tropische cycloon Asani in de komende 24 uur in sommige gebieden stortbuien en plotselinge overstromingen kan veroorzaken voordat de storm in centraal India aan land gaat.

De storm heeft geleid tot overstromingen in de zuidelijke regio, waarbij Surat Thani, Nakhon Si Thammarat en Songkhla onder de zwaarst getroffen provincies zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Abdullah Benjakat 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!