Fabriek in Trang ziet de verkoop van zijn houtskoolfornuizen stijgen naarmate de kookgasprijs toeneemt

TRANG:- De bestellingen voor houtskoolfornuizen van een grote fabriek in de provincie Trang zijn sterk gestegen naarmate de prijzen voor brandstof en kookgas blijven stijgen.

Hoewel het Oil Fuel Fund Office de dieselprijs heeft gesubsidieerd om de impact op de burgers te verzachten, hebben de stijgende brandstofkosten ervoor gezorgd dat de prijs van veel consumentenproducten, waaronder kookgas, is gestegen.

Khun Sirinya Luandee, eigenaar van de houtskoolkachelfabriek van Kuan Thani, zei dat de vraag naar houtskoolkachels sinds midden april sterk is gestegen en waarschijnlijk zal blijven toenemen.

Ze zei dat de fabriek haar productiecapaciteit van 2.000 tot 4.000 fornuizen per maand heeft verhoogd.

Ze beweerde echter dat de fabriek haar productiecapaciteit niet verder kan vergroten vanwege de beperking van het aantal arbeiders en productiemethoden.

“De fabriek ontving bijna 20.000 bestellingen voor houtskoolkachels, waardoor de productie moest worden versneld om aan de vraag te voldoen”, zei ze.

“De meeste klanten zijn retailers die ze kochten voor de verkoop in Songkhla, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Surat Thani en Phuket.”

Hoewel er lokaal klei voor de productie van kachels te vinden is, zei ze dat de fabriek de prijs van de kachel (naar gelang de grootte) moest verhogen tot tussen 100 en 300 baht vanwege prijsstijgingen van andere materialen en transportkosten.

Khun Sirinya zegt te verwachtten dat houtskoolkachels tot 10 jaar lang bestsellers zouden worden, te midden van trends in hogere kosten van levensonderhoud en energiebesparing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!