Europese Commissie valt binnen bij Red Bull wegens mogelijke “kartelvorming en andere illegale praktijken”

OOSTERRIJK:- De Europese Commissie heeft gisteren huiszoekingen uitgevoerd in verschillende vestigingen van energiedrank-fabrikant Red Bull. De Commissie, in haar rol van toezichthouder van de Europese concurrentieregels, vreest dat het bedrijf zich aan kartelvorming en andere illegale praktijken bezondigd heeft. 

“Medewerkers van de Europese Commissie hebben onze terreinen betreden op maandag 20 maart. We zullen onze medewerking verlenen in alle zaken die hen kunnen aanbelangen”, verklaarde een woordvoerder van Red Bull vandaag. 

Eerder maakte de Commissie in een persbericht bekend dat er in verschillende staten inspecties worden uitgevoerd. In dat bericht stond de naam Red Bull niet vermeld. Het zei wel dat de Commissie bang is voor “een schending van de regels inzake kartels en misbruik van dominante positie”. 

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/the-bulldog-baas-henk-de-vries-zet-zijn-tanden-in-red-bull-en-eist-e50-miljoen/

De Commissie geeft geen details over de vermoede inbreuken, maar benadrukt dat een huiszoeking niet betekent dat het bedrijf schuldig is. Als er inbreuken vastgesteld worden, kunnen die leiden tot een boete tot 10 procent van de wereldwijde omzet. Zulke grote sancties worden echter zelden of nooit opgelegd.

Nieuw management 
In oktober vorig jaar overleed de Oostenrijkse oprichter Dietrich Mateschitz. Nadien heeft Red Bull drie bedrijfsleiders aangesteld. Zijn zoon Mark Mateschitz bezit nu 49 procent van de aandelen. De Thaise familie Yoovidhya bezit de rest.

Red Bull is in het Oostenrijkse Fuschl-am-See gevestigd. Wereldwijd heeft het bedrijf zo’n 16.000 mensen in dienst. In 2022 verkocht het 11,58 miljard blikjes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Laurens Dekock
Bron:  Belga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!