Thailand houdt op 14 mei parlementsverkiezingen

BANGKOK:- Gisteren is officieel bekend geworden dat de parlementsverkiezingen op 14 mei worden gehouden. Dat heeft de kiescommissie gistern gemeld. Een dag eerder had premier Prayut Chan-O-Cha al het parlement ontbonden om de weg vrij te maken voor dergelijke verkiezingen. 

Aanvankelijk zouden de verkiezingen op 7 mei doorgaan, zoals vorig jaar aangekondigd, maar er werd dus geopteerd voor een latere datum.

Prayut Chan-O-Cha streeft naar een nieuwe ambtstermijn, nadat hij in 2014 door een staatsgreep aan de macht kwam en vijf jaar later na controversiĆ«le verkiezingen gelegitimeerd werd. 

De 68-jarige voormalige generaal had in januari al een officieus startschot voor de kiescampagne gegeven, met de oprichting van zijn nieuwe partij Ruam Thai Srang Chart (Verenigde Thaise Natiepartij). 

Peilingen zetten echter de 36-jarige Paetongtarn Shinawatra, dochter van voormalig premier Thaksin Shinawatra die in 2006 door het leger ten val werd gebracht, aan kop. Zij maakt deel uit van Pheu Thai, de belangrijkste oppositiepartij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!