Eigenaar van een goudwinkel in Kanchanaburi beschuldigd van het witwassen van drugsgeld

~ZIJN HANDEN IN ONSCHULD WASSEN~
(Doen alsof men geen schuld heeft)

KANCHANABURI:- De politie heeft gisteren een plaatselijke goudwinkeleigenaar gearresteerd op beschuldiging dat hij geld witwaste voor drugssmokkelaars aan de grens, en beslag gelegd op activa ter waarde van ongeveer 30 miljoen.

De politie en soldaten deden een inval in de Phet Thong Sap Thawee Lae Nalika Thong Thae Yaowarat goudwinkel op U-Thong Road in het hoofddistrict.

Daar arresteerden ze de 32-jarige goudwinkeleigenaar Tanetpol Manaspiyalert. Hij was een van de vele verdachten die werden gezocht op verschillende locaties die tegelijkertijd in de provincie werden overvallen.

Pol. Luitenant-generaal Montree Yimyaem, commissaris van het Bureau voor de bestrijding van verdovende middelen, zei in de goudwinkel dat het Bureau tegen het witwassen van geld (Amlo) khun Tanetpol verdacht van het witwassen van geld.

Hij beweerde dat de goudwinkel ongeveer 30 miljoen baht had witgewassen voor drugssmokkelaars die in dit westelijke grensgebied actief zijn. Het geld werd omgezet in goudstaven die vervolgens naar een buurland werden gestuurd, waarvan hij niet de niet naam noemde.

Tijdens de reeks invallen van donderdag nam de politie activa ter waarde van ongeveer 30 miljoen baht in beslag voor verder onderzoek.  Ze omvatten een huis ter waarde van 7 miljoen baht, gouden juwelen ter waarde van 13 miljoen baht en 5 miljoen baht in contanten.

Ze hadden een gerechtelijk bevel tot arrestatie van de Khun Tanetpol.  Hij ontkende enige betrokkenheid bij het witwassen van geld. De winkel had Amlo altijd op de hoogte gesteld van een ongebruikelijk grote order voor goud, zei khun. Tanetpol.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!