Inwoonster van Pattaya komt in de problemen omdat zij de mondkapjes-plicht tijdens het joggen negeert

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Een Thaise vrouw heeft de media gewaarschuwd om de bevolking van deze kustplaats er op te attenderen dat ook tijdens het sporten langs het strand van Pattaya een zgn. mondkapjes plicht van kracht is. De vrouw kwam in de problemen omdat zij volgens een ambtenaar de draagplicht negeerde.

Op de beach road was het tafereel te zien dat de Thaise vrouw ruzie maakte met een ambtenaar terwijl hij haar probeert over te halen om zich aan de wet te houden.  De vrouw wijst erop dat ze in de open lucht aan het joggen is, niet in een kleine of drukke ruimte.

Nadat er uiteindelijk een politieauto op de achtergrond stopt, geeft de vrouw eindelijk toe en stemt in met maatregelen door het gebied niet meer te bezoeken.

Sommige inwoners van deze kustplaats spraken echter hun steun uit voor haar gedrag en zeiden dat het dragen van een gezichtsmasker tijdens het joggen de ademhaling kan belemmeren en kan leiden tot flauwvallen.

Maar het is belangrijk om te weten dat de provincie Chonburi het dragen van mondkapjes in het openbaar in januari verplicht heeft gesteld om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.  Degenen die de regel overtreden, kunnen een boete krijgen van maximaal 20.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!